طهارت

هرگاه خواستی طهارت و وضو بگیری چنان به‌سوی آب نزدیک شو که گویی به سمت رحمت خدا می‌روی. چراکه خداوند آب را کلید قرب و مناجاتش و وسیلهٔ راهنمایی به طرف خوان خدمتش قرار داد. همان‌طور که رحمت حق گناهان بندگان را پاک می‌کند، آب هم نجاسات ظاهر را پاک می‌کند.

خداوند فرمود: «و او خدائی است که بادها را برای بشارت پیشاپیش رحمتش فرستاد و از آسمان آبی پاک‌کننده برای شما نازل کردیم». (فرقان: ۴۸) و فرمود: «هر چیز زنده را از آب پدید آوردیم، آیا ایمان نمی‌آورید». (انبیاء: ۳۰)

چنانکه خداوند به‌وسیلهٔ آب، همهٔ نعمت‌های دنیوی را حیات بخشید، همان‌طور هم به رحمت و فضلش حیات قلوب را به‌وسیلهٔ آب (مانند وضو و غسل) قرار داد.

پس در صفا و شفافیت و پاکیزگی و افزونی و لطیف بودن امتزاج و نفوذش به هر چیزی و در هر چیزی اندیشه کن و آب را در تطهیر اعضا بدنت که خداوند امر به پاکیزگی آن کرده، استعمال کن.

و واجبات و مستحبات آن را بیاور، چرا که در لوای هر دستور تطهیر، فواید بی‌شماری است.

اگر آداب طهارت را به جای آوردی، فواید زیادی برایت به جوشش در آید؛ تو هم با خلق خدا، همانند امتزاج آب با اشیاء که اثرش را می‌گذارد، با هر کس به اندازهٔ خودش، معاشرت کن که مبادا از مقام و حال خویش تغییر نمایی.

به خاطر آور کلام پیامبر صلی‌الله علیه و آله و سلّم که فرمود: «مثل مؤمن خالص مانند آب است». پس در خالص بودنت با خدا در همهٔ طاعات همانند آبی که از آسمان نازل می‌شود و آن را طهور نامیده است، خالص و با صفا باش و در هنگام طهارت که جوارحت به‌وسیلهٔ آب پاک می‌شود، قلبت را هم به‌وسیلهٔ تقوا و یقین پاکیزه گردان.

© تمامی حقوق برای وب سایت گلستان کشمیری محفوظ می باشد.